2012/12/06

BIZKOTXO ERREZETA

Kaixo! 
 Gaurkoan bizkotxoari buruzko errezeta hau jartzen dizuet, umeekin egiteko oso aproposa baita. Zuen gustokoa izatea espero dut. 

 Osagaiak
 - 3 arraultza 
- 1 limoizko yogurta 
- Olioa (limoi yogurtaren ontziaren erdia) 
- Azukrea (2 yogurt ontzi)
 - Legamia
 - Irina (3 yogurt ontzi) 

 Prestaketa: 

 Ezer baino leheen labea 170ºtan berotzen jarri. Ontzi batean hiru arraultzak irabiatu, guzti hau egiteko sukaldean postreak egiteko erabiltzen den hagazka horietako bat erabiltzea gomendatzen dizuet. Limoi yogurta gehitu eta irabiatu, horrela osagai guztiak banan banan. Osagaietan yogurt ontzia neurri moduan erabiliko dugu, oso erabilgarria baita proportzioak mantentzeko; yogurta, olioa, azukrea, legami poltsatxoa eta irina gehitu banan banan. Gero, molde batean jarri eta labean 170º ingurutan utzi 40-45 bat minutuz. Denbora hori pasa ondoren,  barrutik egin den zihurtatzeko, orratz bat erabiliko dugu bizkotxoa zulatzeko. Garbi edo siku ateratzen bada prest dago, baina bustita irtetzen bada oraindik ez da prest egongo. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario